Trainingsopzet en Trainers

Trainersteam

Van de trainers Sjakko, Willie, Jacqueline, Marco, Aarnout en Vincent hebben enkelen de cursus Assistent trainer Recreatieve Loopgroepen afgerond. Anderen hebben goede coach- en hardloopervaring, en Paul en Jacqueline zijn fysiotherapeut. 

De lopers zijn dus bij dit team in goede handen.

Groep 1: trainer is Vincent
(voor de groep ‘starters’ zonder loopervaring/conditie)(tevens oprichter van de club en contactpersoon)

Groep 2: trainer is Jacques (gevorderde beginners)
Groep 3: trainer is Willie ( zeer lichte interval )
Groep 4: trainer is Aarnout (lichte interval)
Groep 5: trainer is Marco (intervaltraining)
Groep 6: trainer is Paul (intervaltraining pittig)
Groep 7: trainer is Sjakko (intensieve intervallen en hoge snelheid)

Trainingsopzet

Voor onze huisregels zie: Veiligheid en afspraken.

Bijna altijd houden we een intervaltraining, omdat die veel progressie oplevert en het moeilijkst individueel is uit te voeren. De lange duurlopen laten we graag aan ieder individueel over.

Het afgelopen jaar verrasten vele starters zichzelf met verbetering die ze niet voor mogelijk hadden gehouden. Zij waren de volhouders die van ‘niets’ iets hebben weten te maken in de moeilijke eerste twee maanden, waarin het geloof in en het enthousiasme voor de hardloopprestaties ontstaan of wegvallen. Verder doen we ook regelmatig in grote getale mee aan wedstrijden zoals 2x per jaar de Grote Beekloop.
Zo’n 20 van onze lopers doen er doorgaans aan mee. Medio oktober doen zo’n 80 van onze lopers mee aan de Halve/Hele Marathon van Eindhoven (zie uitslagen voor wedstrijden waaraan onze lopers zoal meedoen).

De training is op maandagavond van 20:15u tot 21:30u, met als verzamelplaats de Ouverture (LET OP: tijdens Corona gelden tijdelijk gewijzigde startlocaties). Trainers zijn Vincent Vloemans, Paul Schulting, Marco van Hannen, Aarnout Brombacher, Jacques Groenewoud, Willie Oomen en Sjakko Sandee. Aarnout en Jacqueline Schulting begeleiden de donderdagavondtraining die voor serieus geïnteresseerden uit de snellere groepen tesamen is. Eénmaal per jaar kennen we een startersgroep. In ruim 3 tot 4 maanden word je op verantwoorde wijze, heel geleidelijk getraind om 30 minuten zonder wandelpauzes te kunnen hardlopen, waarna overstap naar trainingsgroep 2.

De volgende startersgroepcursus in oktober, meteen op de maandag na de Marathon van Eindhoven. Zet die datum in je agenda en geef je op tijd op.

Tot maandag!? Twijfel je? Mooi, gewoon komen, mits bewoner van de wijk Blixembosch.

Vincent Vloemans (vincent@blixemsnel.nl; 040-2484255)