Het ontstaan van de Loopgroep

Loopgroep Blixemsnel is op 1 december 2003 opgericht met als doel om bewoners uit de wijk Blixembosch, Eindhoven over te halen (eindelijk) te gaan hardlopen. Lekker dichtbij huis aan atletiek doen, gezellig met medewijkbewoners, maar wel bedoeld om de conditie en de prestatie te verbeteren. Na 1 jaar bestaat de groep al uit een vaste kern van 50 lopers, en na 5 jaar uit 250 lopers. 

Nu zijn het zo’n 185 recreatieve, maar vaak fanatieke lopers die trainen op de maandagavonden en donderdagavonden. Ons Smoelenboek.  Deelname kost niets, alleen wat inspanning. De opbrengsten zijn geweldig: conditieverbetering, gezelligheid en saamhorigheid. 

Activiteiten

Minimaal eens per jaar houden we een gezellige borrel buiten na de training op een warme zomeravond.

Op iedere 2e maandag van de maand nemen we na de training een ‘sportdrankje’ in Wijkcentrum Blixems.

Ook organiseren we jaarlijks in het laatste weekend van de basisschoolvakantie een echte wedstrijd in onze eigen wijk. Zo’n 100 volwassenen en 35 kinderen nemen daaraan deel, de Marathon Estafette.

Daarnaast worden er door diverse leden grotere en kleine evenementen georganiseerd gelieerd aan onze loopgroep. Ga je gang, we doen graag mee aan leuke, uitdagende en gezellig initiatieven! Bierloop, BlixemCrosch een ijsje halen in Nuenen…..

Ook gaan vele lopers naar wedstrijden in alle soorten en maten. Denk aan lokale wedstrijden (zoals de Halve Marathon van Eindhoven), trail wedstrijden, wedstrijden in het buitenland en alles wat daar maar tussen in zit. Heb je gelopen, laat het ons weten! Dan kom je vast tussen de uitslagen terecht..

Wat sfeerimpressies van activiteiten