<% @language="vbscript" %>

KLEDING / SCHOENEN
 Home Up NIEUWS LINKS FOTO'S Marathonestafette                                     

LOOPGROEP BLIXEMSNEL 

bullet Nieuwsbrief
bullet REKOEFENINGEN
bullet TRAININGSSCHEMA'S
bulletMARATHONESTAFETTE
bulletUITSLAGEN
bulletTRAILRUNNING
bullet BLESSURE ABC
bulletLEDENPAGINA
bulletLINKS
bulletROUTES
bulletFOTO's
bulletARTIKELEN
bulletGROEPREGELS/TIPS

Best: monitorinstelling 1152 x 864
 ONZE SPONSORS


  TRAININS..      E  
TRAININGSLOKATIE

Aanschotpark bij Opaal/Onyx

      *  *  *  *  *  *

CONTACTPERSONEN

Vincent Vloemans tel. 040 2484255  
Vincent@blixemsnel.nl

Lidmaatschap AtletiekUnie via Hans Willems tel 040 2565068 Hans@blixemsnel.nl
Lees:
ATLETIEK-UNIE
Aanmelden online

      *  *  *  *  *  *

KLEDINGSPONSORS

BASKUUL accountants & belastingadviseurs

KLEDING EN SCHOENEN

Hardlopen is geen dure sport. De belangrijkste eerste aanschaf is goede loopschoenen. Bezuinig hierop net niet. Dit is echt veel belangrijker dan er goed uitzien in een mooie, snelle en dure outfit. Het gaat om je gezondheid en het voorkomen van blessures. Overigens draagt een goede, vaak ook mooie, kleurige en strakke, outfit bij aan prettig hardlopen. Zie ook de presentatie die Runnersworld gaf op 21 mei 2008: powerpointpresentatie

 

SCHOENEN

Essentieel voor goede loopschoenen zijn steun en een goede demping vanwege de schokken die je bij iedere hardlooppas te verwerken krijgt. Uiteraard dienen ze goed aangemeten te zijn, rekening houdend met onder andere gewicht en voetstand en -afwikkeling. De schoen dient ook ca. 1 maat groter te zijn dan je normale schoenen, omdat je door het extreme buigen tijdens het hardlopen die extra ruimte voor je tenen ook gebruikt. In Eindhoven zijn er een drietal hardloopsportzaken, van welke Runnersworld aan de Willemstraat 2 de beste relatie met ons heeft (je krijgt ook 10% korting indien je aangeeft lid te zijn van Loopgroep Blixemsnel) en altijd zeer tevreden kopers oplevert; vraag maar rond. Goed aangemeten schoenen voorkomen onnodige blessures.

Runnersworld heeft op 1 november 2006 vrijblijvend een info-avond verzorgd op ons verzoek. Een zeer informatief verslag vind je HIER. Als je loopschoenen gaat kopen of passen, neem je oude schoenen mee, zodat de adviseur mede aan de hand van het slijtagepatroon, naast ook videobeelden en voetbeeld, een goed advies kan geven. Lopen de schoenen, thuisgekomen, toch niet naar tevredenheid, ga er vooral mee terug.

KLEDING

Kleding dient vooral functioneel te zijn. Je moet er zeker geen hinder van ondervinden tijdens het lopen. Vandaar dat het veelal nauwsluitend is. Voordeel daarvan is ook dat vocht snel wordt afgevoerd naar de buitenlucht, waardoor je droger en dus warmer blijft. Dat is ook de reden waarom katoen uit den boze is. Dit neem wel goed vocht op, maar staat het niet af, waardoor je met zo'n natte, koude lap om je lijf loopt. Dus koop zogeheten functionele loopkleding. Dit is in vele sportzaken te koop. Zelfs supermarkten bieden soms goedkope, leuk uitziende sets aan. Helaas kun je nog aan dure, noch aan goedkope sets zien hoe goed de functionele eigenschappen zijn. Als je beide eens hebt gehad, ervaren de meeste wel het kwaliteitsverschil. E้n van de zaken waar je wel makkelijk op kunt letten zijn de naden; die moeten mooi plat afgewerkt zijn en liefst zo weinig mogelijk aanwezig. Een ander aspect is de aanwezigheid van wat reflecterend materiaal, waardoor je zichtbaarheid en daarmee je veiligheid wordt verhoogd.

De meeste lopers dragen tights als broek, om dezelfde reden als hierboven genoemd. Een lange voor de koude maanden en een korte voor de rest van het jaar. Enkelen vinden een sportbroekje prettiger. Wordt het koud dan ruil je het korte mouwenshirt in voor ้้n met lange mouwen. Is het dan nog te koud, ga dan voor een tweede laag in plaats van een dikker shirt. Doe er een wat strakker zomershirt onder aan (of functionele onderkleding). Om weerstand te bieden aan vooral wind, maar ook lichte regen kan daar nog een, ademend, running jack overheen. Die zal je al gauw uit willen doen, zodra je eenmaal goed warm bent tijdens de training. Je zal in het begin als loper ervaren dat je je gauw te warm kleedt, wat ook niet prettig is. Let er aan het eind van de training op dat je niet te snel afkoelt.

energy-control-system, bh, sport-bh, brust, busen

Voor de dames geldt dat ze zich ook moeten ori๋nteren op het dragen van een sport-bh ten behoeve van extra steun (shockabsorber). Een willekeurige website met wat informatie hierover is Prorun.

 

Last modified: 01-jan-2014