BLIXEMSNEL KOERIER

NIEUWS '2e Maandag van de Maand': na de training, (NIEUWJAARS)BORREL op 14 januari in Wijkcentrum Blixems! KOM ALLEMAAL! evenementen, Eindhoven e.o.
Zie homepage
Jan 2019
BLIXEMCROSCH alle trainingsgroepen, op zondag 17 februari
   
Vorige nieuwsbrief
Voorvorige nieuwsbrief

Trainingstijden
Maandag 20:30u
, verzamelen op de Ouverture
Donderdag 20:15u
, voor de fanatiekere, serieuzere lopers, verzamelen op de Ouverture
Zondag 09:00u is er een rustige lange duurloop van 75 tot ca. 90 minuten, snelheid 10,5 - 11 km/u,, meestal begeleid door Vincent. Voor wie komt. Verzamelen in het Aanschotpark.

x x x x x x

Achtergrond-info over hardlopen, blessures, ..... lees meer, en nog meer (ook onder 'artikelen')

x x x x x x

Adresgegevens loopgroep: Contactpersoon:
Vincent Vloemans, Opaal 9, 5629HP Eindhoven.
Tel.: 040-2484255.
Email: vincent@blixemsnel.nl

x x x x x x

KLEDINGSPONSORS
x x x x x x

bullet
1:
LOOPTECHNIEKOEFENINGEN
bullet
2:
5 VOORDELEN VAN KOFFIE VOOR SPORTERS
bullet
3:
ACHILLESPEESBLESSURE, deel 2
bullet
4:
FOOT FIXER
bullet
5:
FOTO-REPORTAGES VAN DIVERSE EVENEMENTEN
bullet
6:
runninG-PUBLICATIES
bullet
7:
VEILIG HARDLOPEN IN HET DONKER
bullet
8:
NIEUWJAARSDUIK-LOOP/DIP, 13 JANUARI

  1: LOOPTECHNIEKOEFENINGEN
Bron: ProRun: https://www.prorun.nl/training/looptechniek/looptechniek-oefeningen-8/

Lees en bekijk de video's (en doe ze daarna na!): https://www.prorun.nl/training/looptechniek/looptechniek-oefeningen-8/

NAAR BOVEN 

  2: 5 VOORDELEN VAN KOFFIE VOOR SPORTERS
Bron: SPORT.BE: http://www.sport.be//running/nl/nieuws/article.html?Article_ID=842926

Veel mensen hebben 'hun koffietje' nodig om de dag fris en monter te kunnen starten en enigszins 'aanspreekbaar' te zijn. Wist je dat koffie je ook een fikse boost kan geven als je gaat sporten? De voordelen zijn wetenschappelijk bewezen.

Het is geen slecht idee om een kopje koffie te drinken voor je looptraining (ongeveer een uur vooraf). Cafeïne heeft 5 wetenschappelijk bewezen voordelen voor je sportieve prestaties:

1. Je wordt er een snellere loper door
Met 5 mg cafeïne (te consumeren een uur voor het lopen) geef je je training al een bescheiden boost. Lopers die koffie dronken voor een 5 km-loop, liepen ongeveer 1% sneller dan zonder koffie. Zeg nu zelf: daar zou je toch al eens de koffiemachine voor aanzetten hé?!

2. Koffie helpt bij het spierherstel na het lopen
Cafeïne draagt bij tot het spierherstel na een inspanning. Meer specifiek bevordert cafeïne het transport van glucose uit de koolhydraten die je eet of drinkt na het sporten. Zo worden je spieren vlotjes bevoorraad met nieuwe suikers en worden je energievoorraden, die na een training fel geminderd of bijna leeg zijn, sneller opnieuw aangevuld. Het resultaat: je voelt je gauw weer fris en monter!

3. Koffie drinken zorgt voor meer focus tijdens het lopen
Wie vooraf koffie drinkt, kan zich beter concentreren tijdens een inspanning. Zelfs als je een slechte nacht achter de rug hebt! Meer focus tijdens het lopen kan leiden tot een beter resultaat. Dus: drink koffie en ga recht op je doel af!

4. Koffie verbetert je bloedsomloop
Onderzoek wijst uit dat cafeïne je bloedsomloop verbetert met 30% binnen de 75 minuten. Dat is heel wat! Het gevolg: meer zuurstof voor je spieren, dus meer kracht om lekker te knallen tijdens het lopen! Laat dus maar komen, die beker koffie voor de training... En gaan met die banaan!

5. Minder spierpijn door koffie
Als je een uur voor je training 2 tot 3 kopjes koffie drinkt, kan dit eventuele spierpijn tijdens het lopen voorkomen of verminderen. Klinkt interessant, vind je niet?

Overdrijf niet
Als loper hoef je dus geen koffie te verbannen uit je eet- en drinkpatroon. Let wel op: de aanbevolen hoeveelheid cafeïne ter verbetering van je loopprestaties is 3 tot 5 mg per kilo lichaamsgewicht. Eén kop koffie bevat ongeveer 100 mg cafeïne. Onderzoek heeft aangetoond dat je sowieso best niet meer dan 400 mg cafeïne per dag (= 4 koppen) consumeert om van de positieve effecten op je kracht en uithouding te genieten. Als je te veel koffie drinkt, word je rusteloos, krijg je hoofdpijn en gaat je hartslag de hoogte in. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Test het op voorhand uit
Hou er ook rekening mee dat niet iedereen hetzelfde reageert op koffie. Sommige lopers kunnen er goed tegen, anderen helemaal niet. Hier geldt hetzelfde advies als bij sportdrank en gels: test dit zeker vooraf als je van plan bent een zware training te doen of een wedstrijd te lopen. Zo voorkom je onaangename verrassingen...

Nog enkele tips voor een goede 'koffiehygiëne':
* Blijf voldoende water drinken. Dat is nog steeds de beste drank!
* Stop ten minste 6 uur voor het slapengaan met het drinken van koffie om slapeloosheid te voorkomen.
* Luister naar je lichaam. Drink je koffie omdat je moe bent? Pak dan eerst de oorzaak van die vermoeidheid aan.
* Hou het gezond! Wees matig met het toevoegen van melk, room of suiker. Gebruik liever magere of plantaardige melk, of kaneel als zoetmiddel.

NAAR BOVEN 

  3: ACHILLESPEESBLESSURE, deel 2
Bron: ProRun: https://www.prorun.nl/gezondheid/loopblessures/achillespeesblessure-deel-ii/?fbclid=IwAR34RC8ISuhw-QttO0C_H8cVJe1MxxBxWeQKCa7_U48c0-o8Ys9vEM9U5C0

In het eerste deel over de achillespees is een en ander uitgelegd over de anatomie van de achillespees en omliggende structuren. Tevens is er enige uitleg gegeven aan de uitingsvormen van aandoeningen van de achillespees. In dit artikel wordt beschreven wat er aan een ontsteking en aan een scheur van de achillespees gedaan kan worden. En wat je er vooral zelf aan kunt doen.

Voorkomen door looptechniek

Zoals al eerde beschreven is een goede looptechniek van groot belang. Aangezien de achillespees over meerdere gewrichten zijn krachten verdeelt, van knie tot en met onderste spronggewricht, betekent dit dat de mobiliteit en coördinatie van de onderste extremiteiten optimaal dient te zijn. Het heffen van de knieën en de rotatiestand van het bovenbeen tijdens de zwaaifase van het been dienen in een redelijk rechte lijn naar voren gericht te zijn. Tijdens de standfase dient de knie bij de landing niet overstrekt te worden en mag de hiel bij het landen niet te veel wegdraaien van de as van de looprichting. Dit laatste geldt ook voor de afzetfase, ook dan dient de voet niet ver van de as weg te draaien. Dit is eenvoudig te controleren wanneer men met een maatje loopt en men achter elkaar gaat lopen en elkanders looppatroon observeert. Bedenk dat dit een ander looppatroon is dan wanneer men op een loopband gefilmd wordt. Op de loopband wordt het been door de band naar achteren getrokken. Normaal is hiervan bij hardlopen op de weg geen sprake. Uiteraard zijn goede hardloopschoenen, al dan niet gecorrigeerd met een zooltje, van het grootste belang.

Voorkomen door terrein & schoenen

Naast de looptechniek is het terrein waarop men loopt van belang. Te veel en te vaak hardlopen op een harde ondergrond heeft negatief effect op de demping in de voet. Door de verhoogde drukmomenten ontstaat er irritatie, mogelijk op de aanhechtingsplaats van de achillespees. Afwisseling van ondergrond kan dit voorkomen. Dit geldt ook voor oude schoenen, waarvan de demping verloren gegaan is. Koop regelmatig een nieuw paar schoenen. Als regel kun je aanhouden dat schoenen meegaan voor 1000 km of 2 jaar.

Voorkomen door trainingsafwisseling
Zorg ook dat de trainingen afwisselend zijn en gevarieerd in duur, tempo, aantal en vorm. Irritatie van welk weefsel dan ook komt vrijwel altijd door een eentonige belasting. Vergeet ook de warming up en de cooling down niet, met daarin de rek- en strekoefeningen. Daarnaast moet men niet vergeten dat sommige mensen minder sterk peesweefsel of spierweefsel hebben, er zijn tenslotte individuele verschillen in opbouw van weefsels. Waarmee gezegd wordt dat niet iedereen achillespees problemen kan voorkomen.

Extra (laatste) maatregelen

Naast deze maatregelen kan men ook een aangepast zooltje of simpel en hakverhoging in de schoen aanbrengen. Laat de hakverhoging niet te lang in de schoen zitten, na enkele maanden kan er al een achillespeesverkorting optreden. Mocht men een beenlengte verschil hebben, laat dan door een therapeut eerst controleren of er in de gewrichten van het bekken geen bewegingsbeperkingen zijn alvorens een hakverhoging aan te brengen. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om de irritatie te behandelen met fysiotherapie of met medicijnen. Of zelfs door een operatie. Over het algemeen zijn dit langdurige trajecten en is de revalidatie, zeker na een achillespeesruptuur, een intensieve inspanning. Waarna men het hardlopen weer voorzichtig dient op te pakken. Wil je meer weten of heb je vragen, ga dan naar www.runninghealthcenter.nl

Dit artikel is aangeboden door Running Health Center.

NAAR BOVEN

  4: FOOT FIXER
Bron: Trailrunnermag: https://trailrunnermag.com/training/foot-fixer.html?fbclid=IwAR0qs7RAVp2AI9TN5m_8ZSlNoLvrswWUPbsZwXoxfgAYQxCZRJRgeVGy6m0

5 Things you can do for healthier feet.
Julie McGee December 12th, 2018

Running requires much of one’s feet. While running, feet act as a shock absorber as they contact the ground, a solid base on which to momentarily stand and then a rigid lever as they push off and propel themselves forward. The 26 bones, and over 100 muscles, tendons and ligaments deserve a little time and TLC. Giving them that love can help to decrease the chances of injury.

1 Roll Out
Use a lacrosse ball, tennis ball, jax ball or marble to roll out the soft tissues on the bottom of your foot. Sit or stand depending on how much pressure you want to apply. Place the ball under your foot and roll back and forth from the toes to your heel. Stop and lean in to put pressure on areas that feel like they need it.
Spend at least a minute rolling each foot. Just like rolling your quads, glutes and calves after a long run, spending some time rolling out the bottom of your foot can help to preserve the tissue.

2 Big-Toe-Extension Stretch
As your foot leaves the ground, your big toe is pushed into extension (bends up), and ultimately allows you to propel yourself forward. If the joint at your big toe is stiff, and does not extend enough, your foot is going to roll outward or inward. Even though this adjustment is small, doing so over the course of many miles, over many weeks can put undue stress on other areas, such as your calves or knees. The result may be injuries such as calf strains, tendonitis, shin splints or stress fractures. Having enough big toe extension to get the tip of your toe about 1 1/2 inches off the ground is ideal.
To help increase the flexibility of this joint, you can bend the big toe back with your hands. If you already have good big-toe flexibility and want to maintain what you have, try the yoga pose “hero” on its own or while sitting on a block.

3 Big-Toe Isolation
Besides having the flexibility to allow your body to roll over your foot, your big toe must be strong enough to push down into the ground. Having adequate strength in this area will give you stability while your foot is on the ground.
To build strength, sit on a chair or stool. Place a ruler, old credit card or tongue depressor under your big toe so that you are holding on to one end, and the other end is at the ball of your foot. Pull up on it to extend the big toe. Then try to push down on the object to force it to the ground without curling your toes.

4 Allow Your Toes to Spread
Years of wearing narrow footwear, whether running shoes or regular shoes, have caused our toes to become crammed together and stiff. This may lead to issues such as bunions, or a change in how our foot rolls forward and pushes off from our toes as we run.
Selecting footwear with a wider toebox, or investing in toe spacers such as yoga toes® or correct toes® can help. Stretching out your toes after a run is important, too. Place the palm of your hand against the top of your foot. Slide your fingers in between each of your toes and try to make a fist with your hand, pressing your fingertips into the ball of your foot.

5 Balance on One Foot
On your next run, count the number of times that you are on one foot. It’s a lot, right? Being able to balance on one foot is important, and if you are wobbling about at the knee or hip while standing still on one foot, then you are most likely doing the same thing while you are momentarily on one foot while running. All of those wobbles are extraneous movements at your hip and knee, and can add up over time, leading to injury.
Practicing standing on one leg will improve your balance. Being able to stand on one leg for 30 seconds is considered normal for adults under 65. If you have mastered that, then challenge your balance by trying to stand on one leg on a rocker board, or a BOSU ball (1/2 yoga ball) with the round side down.


—Julie McGee, PT, DPT, lives and practices in San Francisco. When she is not running or treating patients, you can find her biking, swimming, reading or doing yoga.

NAAR BOVEN 

5: FOTO-REPORTAGES VAN DIVERSE EVENEMENTEN
3e Lustrum: ludieke training, 1 dec 2018

3e Lustrum-feestavond, 1 dec 2018


Overige foto's


Overige foto's
Eindhoven Urban Trail, 10km, 9 december 2018 Van Gogh-Roosegaardepad, 12 december 2018


Overige foto's


Overige foto's

Tankbaantraining 2018, 16 december

Trail des Gueulles Noires 2018, 22 december


Overige foto's


Overige foto's

   

NAAR BOVEN

 

  6: runninG-PUBLICATIES

 

NAAR BOVEN 

  7: VEILIG HARDLOPEN IN HET DONKER
Bron: ProRun: https://www.prorun.nl/runtech/kleding/veilig-hardlopen-in-het-donker/?fbclid=IwAR3mgXBk38q_yT8FL1rHg4pNLy9DOFwulOPS2TGG2FiJL1ejjbeFkhguZPY
Kun jij al wennen aan de wintertijd? Het kost mij altijd een paar weken om er aan te wennen dat ik mijn rondje na het werk in het donker moet lopen. De dagen worden steeds korter en in het schaarse daglicht wat nog resteert zit je op kantoor. Thuis aangekomen schiet je snel je loopkleding en –schoenen aan en je rent de deur uit, de donkere nacht tegemoet. Je bent de straat nog niet uit of een auto, die af wil slaan, ziet je over het hoofd en moet vol in de rem om je nog te kunnen ontwijken. Je schrikt je rot, wordt boos. "Kijk toch uit je doppen” schreeuw je naar de bestuurder. Maar de reactie van de bestuurder zet je even aan het denken: "zorg dat je zichtbaar bent!”. Zichtbaar?

Kwetsbaar
Als hardloper behoor je tot de zwakste groep weggebruikers en dat maakt je erg kwetsbaar. Hardlopers worden niet beschermd door een helm of de constructie van een auto. Daarnaast behoren we, hoe hard we ook denken te lopen, tot de traagste weggebruikers. Verkeer raast om ons heen. Door het verschil in snelheid worden we al vaak over het hoofd gezien. Weersomstandigheden als regen, een laagstaande zon, of een donkere weg zonder lantaarnpalen maken de situatie er voor ons niet veiliger op. Hoe vaak worden we er niet op gewezen dat we ons zichtbaar moeten maken in het verkeer? En iedere keer verbaas ik me er weer over hardlopers te zien die in zwarte of donkere kleding, zonder enige vorm van reflectie of een lichtbron, over (onverlichte) wegen rennen! Dat ene reflecterende logootje is voor een automobilist pas zichtbaar op een paar meter afstand als de koplampen er recht op schijnen. Dan is remmen al te laat…

Bewustwording
Veel hardlopers zijn zich totaal niet bewust van hun eigen kwetsbaarheid. "Maar ik zie genoeg, ik let wel op”. Dat is geen argument, want hoe kan het dat er dan toch ongelukken gebeuren, waarbij hardlopers over het hoofd worden gezien? Hoogste tijd dus voor extra aandacht voor zichtbaarheid! Want wij, hardlopers, kunnen best bewuster omgaan met onze eigen veiligheid. En die van anderen. De markt biedt ons ten slotte enorm veel mogelijkheden. Tegenwoordig zijn er genoeg producten die de veiligheid tijdens het lopen in het donker kunnen vergroten. Denk aan kleding, reflectiehesjes, ledverlichting, reflectiemateriaal, (hoofd)lampjes, etc.

De theorie
Ok, eerst moeten we even weten wat er gebeurt met ons zicht in het donker. Want hoe kan het dat wij als hardlopers denken alles prima te zien. En onderschatten we hiermee het risico van gevaar?

Het oog is een ingenieus stukje techniek, waarmee we overdag en ’s nachts kunnen zien.
Je ogen passen zich aan aan de lichtomstandigheden. Omdat je als hardloper niet een enorm hoge snelheid hebt geven de contouren in de omgeving je voldoende beeld om te anticiperen op je omgeving. Plus je zult waarschijnlijk lopen op een weg waar je vaker loopt, dus je kent de weg waarschijnlijk ‘blindelings’.

Maar met hetzelfde verlichtingsniveau is het voor een automobilist een stuk lastiger. Doordat je in schemer meer de contouren dan details ziet, heeft een automobilist hier een ‘handicap’. Niet voor niets heeft een auto koplampen, dus wat er recht voor de auto gebeurt, ziet de automobilist (door het verlichtingsniveau) wel in detail. Maar juist wat er buiten de lichtbundels gebeurt, is voor een automobilist dan nog slechter te zien. Alles buiten de lichtbundels is bijna voor de automobilist een zwarte vlek.

Shine bright
Maar wat kun je nu doen om je zichtbaarheid te vergroten? Zoals eerder opgemerkt is er van alles te koop. Even een beknopte opsomming van de mogelijkheden:

Reflectie
Dit materiaal reflecteert door invallend licht. Meestal is er wel iets van reflectie verwerkt in loopschoenen en sportkleding. Denk maar aan logo's of de biesjes in je hardloopjasje. Verder zijn er allerlei bandjes, hesjes, etc. verkrijgbaar. Alhoewel het je zichtbaarheid wel iets vergroot, is de reflectie alleen zichtbaar als het licht er rechtstreeks op schijnt. Niet voldoende om jouw veiligheid in het donker te garanderen dus.

Lampjes
Naast reflectie is het dan ook aan te raden een lampje te dragen. Die zijn er in heel veel soorten: borstlampjes, ruglampjes, hoofdlampjes, armlampjes, hele harnassen. etc. De meeste lampjes hebben als doel je meer zichtbaar te maken, met een wit lichtje aan je voorkant en een rood lampje op de rugzijde. Maar er zijn ook lampen waarmee je de weg voor je kunt verlichten en die er echt zijn om je weg te verlichten. Handig als er geen straatverlichting is jouw omgeving is, of tijdens een nachttrail. Lampjes zijn er dus in alle soorten en maten en prijsklasses. Maar niet iedereen vindt het even comfortabel om iets op je hoofd te dragen de lichtbundel tijdens het lopen op en neer beweegt. Een van de ProRunShop toppers is het safety vest van Gato. In neon geel of in het pink verkrijgbaar. De lampjes voor zijn wit en achter zijn ze rood en kunnen naar voorkeur aan/uit en continue of knipperend worden aangezet. Het vest is licht en hindert je tijdens het hardlopen in het geheel niet en omdat het slechts relatief weinig oppervlakte heeft hindert het niet met bewegen. En nu met € 5 korting!

Sportkleding
Zwart absorbeert al het licht. In donkere kleding ben je een donkere vlek tegen de evenzo donkere achtergrond: nauwelijks tot niet zichtbaar dus. Felle en neonkleuren en wit maken al dat je ietsje meer zichtbaar bent. Veel merken hebben voor de wintermaanden meer reflecterend materiaal in de collectie zitten, zodat je zichtbaarheid vergroot wordt. Een mooi voorbeeld hiervan vind je in onze webshop.
Het heren en dames winstopper light jack van Gore is niet alleen zeer goed zichtbaar, maar ook nog eens zeer goed ademend en toch volledig winddicht. Een ideale combinatie van veiligheid en functionaliteit.

safety counts
Naast het dragen van reflectie en lampjes is er nog een aantal maatregelen dat je kunt nemen om je eigen veiligheid in het verkeer te vergroten:
- Ook in weersomstandigheden als mist en regen is het belangrijk om goed zichtbaar te zijn.
- Als je noodgedwongen op de rijbaan moet lopen, zoals op landweggetjes, of een fietspad, loop dan het verkeer tegemoet. Je ziet het eventuele gevaar dan aankomen en kunt alert reageren.
- Het dragen van earplugs met muziek zorgen er voor dat je omgevingsgeluiden niet (goed) kunt horen. Hartstikke gevaarlijk!
- Blijf altijd alert in het verkeer. Niet iedereen let (onbewust) niet goed op en niet alle weggebruikers (andere hardlopers, fietsers) zijn zo goed zichtbaar als jij dat bent.

NAAR BOVEN 

  8: NIEUWJAARSDUIK-LOOP/DIP, 13 JANUARI

Breaking news: 9:00u vertrek vanaf het Aanschotpark naar Oud Meer voor een Nieuwjaarsdip-loop van ~10km totaal. Iets van een warm soepje na de dip en dan iets minder klappertandend terugrennen om weer warm te worden. Met nazit!
In ieder geval gaan Edwin, een geroutineerde nieuwjaarsduiker, Jeroen Hilgers, Eric van Wensen en Vincent, de Nieuwjaarsduikers Blixemsnel van het eerste uur.
De aanpak is pakweg als volgt:
- Je draagt al je zwemkleding onder je loopkleding, voor makkelijk omkleden (voor makkelijk omkleden eventueel een joggingbroek ipv tight);
- Neem dus ondergoed mee om na de dip aan te trekken;
- Neem ook een handdoek(je) mee om je af te drogen;
- Ik zorg voor nog iets warms te drinken, voor meteen na het aankleden.
- Draag het in een rugzakje of de zak van je jack met de handdoek om je nek.
- Neem een flinke plastic zak mee om op te zitten/staan bij het afdrogen en om je natte spullen in te doen.
- Vertrektijd om 9:00u vanuit het Aanschotpark

NAAR BOVEN 

 

KORTINGSAFSPRAKEN met rønnør EINDHOVEN en RUNNERSWORLD EINDHOVEN

Zowel met Rønnør (van Kari en André, voorheen Run2Day) aan de Geldropseweg 19 dat al jaren onze clubkleding prima verzorgt, als met Runnersworld aan de Willemstraat hebben we een goede relatie. Beide zaken bieden je een uitgebreide voetanalyse om een zo goed mogelijk advies te geven welk type schoen het best bij je past. Daarnaast krijg je als lid van Loopgroep Blixemsnel (vermeld dat vooral!) bij beide 10% cash-korting. Bij Rønnør kun je als alternatief ook 15% korting krijgen, gereserveerd voor je volgende aankoop. Rønnør sponsort bovendien prijsjes en materialen voor ons evenement Marathonestafette Blixemsnel in het laatste weekend van de basisschoolvakantie en levert onze clubkleding.

Bij Runnersworld krijgen we bij aankoop van schoenen bovendien een paar loopsokken gratis bij en wordt € 5,00 geschonken aan de clubkas (hiervan bekostigen we een deel van de jaarlijkse terrasborrel).

NAAR BOVEN

 

FOTO'S: Mocht je foto's hebben die je via de website wilt delen, stuur ze me toe. Of stuur de link aan mij om te publiceren.
Regionale loopevenementen: Als je aan een loop mee gaat doen, kan ik je naam bij het evenement vermelden zodat je weet �f en wie er nog meer gaan. Meld het bij mij.
Truuk: je kunt je soms als lid van 'Loopgroep Blixemsnel' inschrijven bij wedstrijden, ook als je geen Atletiekunie-lid bent. Je vult als lidnummer 123456 in, waarna je uit de
loopgroepenlijst de onze kunt aanklikken. De korting krijg je echter niet.

NAAR BOVEN

Hebben jullie suggesties voor deze nieuwsbrief, laat het me weten via  vincent@blixemsnel.nl.    

 
 
google click fraud lawsuit