BLIXEMSNEL KOERIER

NIEUWS evenementen, Eindhoven e.o.
Zie homepage
Okt 2020
   
Vorige nieuwsbrief
Voorvorige nieuwsbrief

Trainingstijden
Maandag 20:30u
, verzamelen op de Ouverture
Donderdag 20:15u
, voor de fanatiekere, serieuzere lopers, verzamelen op de Ouverture
Zondag 09:00u is er een rustige lange duurloop van 75 tot ca. 90 minuten, snelheid 10,5 - 11 km/u,, meestal begeleid door Vincent. Voor wie komt. Verzamelen in het Aanschotpark.

x x x x x x

Achtergrond-info over hardlopen, blessures, ..... lees meer, en nog meer (ook onder 'artikelen')

x x x x x x

Adresgegevens loopgroep: Contactpersoon:
Vincent Vloemans, Opaal 9, 5629HP Eindhoven.
Tel.: 040-2484255.
Email: vincent@blixemsnel.nl

x x x x x x

KLEDINGSPONSORS
x x x x x x

bullet
1:
ALS JE DENKT DAT JE NIET MEER KUNT, HEB JE NOG EEN DERDE
bullet
2:
DE 15 MEEST GÊNANTE VRAGEN OVER HARDLOPEN
bullet
3:
33 MUST WATCH DOCUMENTARIES FOR TRAIL RUNNERS
bullet
4:
OP CORRECTE WIJZE PLANKEN
bullet
5:
FOTO-REPORTAGES VAN DIVERSE EVENEMENTEN
bullet
6:
runninG-PUBLICATIES
bullet
7:
CLUBKAMPIOENSCHAP(SAVOND) + TUSSENSTAND

 

  1: ALS JE DENKT DAT JE NIET MEER KUNT, HEB JE NOG EEN DERDE
Bron: https://www.prorun.nl/gezondheid/als-je-denkt-dat-je-niet-meer-kunt-heb-je-nog-een-derde/

Herken je het gevoel dat alles zeer doet en je er het liefst nu mee zou stoppen? Hoe kun je daar weerstand aan bieden?

Iedere duurloper kent het gevoel in een wedstrijd, dat de finish nog veel te ver weg lijkt. Alles doet zeer. Lopen kost veel moeite en je wilt er er het liefst mee stoppen.

Je benen zijn zwaar, je ademhaling is zwaar, je lijkt niet vooruit te komen en je hebt een stemmetje in je hoofd dat jou er voortdurend op wijst dat al deze ‘ellende’ direct voorbij is als je stopt. En die optie lijkt door de kracht van herhaling steeds aantrekkelijker te klinken.

Iedereen weet dat je lichaam enorm sterk is. Dat je lichaam een ongelooflijk intelligent, complex en zelfregulerend systeem is, dat alles in werking zal stellen om jou te laten overleven. Dat zo efficiënt met zijn energievoorraad omgaat, dat het nog wel even doorgaat als jij denkt dat je stuk bent, er doorheen zit of ‘dood’ gaat.

Je geest is vaak sterker dan je lichaam.

Als jij jezelf een doel stelt, zal je lichaam er alles aan doen om jou te helpen jouw doel te realiseren. Met andere woorden, je lichaam volgt je geest. Dit stelt mensen in staat om ultra marathons en iron mans te lopen, sommige mensen zelfs dagen of maandenlang zo’n afstand per dag, terwijl een ‘gewone’ marathon al significante schade toebrengt aan ons lichaam en de allereerste marathon, zoals de mythe ons vertelt, zelfs een dodelijke afloop had. Dat was in het jaar 490 voor Christus, toen de Griekse soldaat Pheidippides van Marathon naar Athene snelde om het nieuws van de overwinning van de Atheners op de numeriek veel sterkere Perzen te melden, en die, nadat hij de woorden “Verheug u, wij hebben gewonnen!” uitriep, in het centrum van Athene overleed, vermoedelijk aan een zonnesteek.

Echter, als het er écht om gaat, als je lichaam aan het overleven is, dan wordt je geest vaak uitgeschakeld. Dan heb ik het over een situatie van leven of dood, waarbij je tijdelijk buiten bewustzijn of in coma bent. Dan kan je lichaam je ‘eigenwijze’ geest er blijkbaar even niet bij gebruiken en neemt het de leiding over.

Je geest kan je lichaam namelijk saboteren. Zowel als je denkt dat je iets niet kunt, als dat je ervan overtuigd bent dat je iets wél kunt, zal je gelijk hebben. Wat er dan voor zorgt dat iets je niet lukt is niet dat je lichaam het niet aan zou kunnen, maar dat jij opgeeft.

Als je jezelf wil motiveren om kost wat kost een sportief doel te bereiken, of dat nu een PR is, of om gedurende een bepaalde afstand een bepaalde tijd per km vast te houden, of voor het eerst een bepaalde afstand te lopen, dan kun je het motto ‘opgeven is geen optie’ beter niet gebruiken. Hoe vastberaden dit ook klinkt, je hoofd kent het woord ‘niet’ namelijk niet (denk maar eens niet aan een witte ijsbeer), en als je het zo formuleert, zal je hoofd ‘opgeven’ registreren en vergroot je de kans dus juist dat je opgeeft. Denk maar aan wat er gebeurt als je tegen jezelf zegt dat je niet meer mag snoepen, roken, drinken of wat dan ook; dat resulteert vaak in het tegenovergestelde en maakt het voor mensen juist zo moeilijk – of onmogelijk – om met slechte of ongezonde gewoontes te stoppen. De key is dus om je wilskracht te voeden door positieve gedachtes.

Vertrouwen in je lichaam

Daarnaast is het belangrijk om vertrouwen in je lichaam te hebben. Dat doet precies wat jij van hem gedaan wil krijgen en wil ook nog wel even doorgaan als jij de handdoek al in de ring hebt gegooid. Je lichaam geeft immers niet op, maar jij. Dus de eerstvolgende keer als je het zwaar hebt, bedenk je dan, dat als jij denkt dat je niet meer kunt, je lichaam zeker nog een derde aan energie over heeft.

Dit axioma helpt mij altijd weer om mezelf te herpakken, als ik tijdens een wedstrijd of training overweeg om te stoppen, omdat ik het zwaar heb of er doorheen zit:

“Als je denkt dat je niet meer kunt, dan heb je nog een derde!”

NAAR BOVEN 

  2: DE 15 MEEST GÊNANTE VRAGEN OVER HARDLOPEN
Bron: https://www.runnersworld.com/nl/training/looptips/g22873292/de-16-meest-genante-vragen-over-hardlopen/?utm_campaign=rw-20200911-wekelijks&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_content=15%20vragen

Van zwarte teennagels tot hoge nood tijdens het hardlopen, er zijn genoeg gênante situaties die je liever niet aan je vrienden voorlegt.


Hardlopen levert je naast alle voordelen ook een aantal gênante situaties op. Daarom legden wij de 15 meest pijnlijke kwesties voor aan deskundigen.

1
Wel of geen seks de avond voor de wedstrijd?


‘Hardlopers zijn een bijgelovig volkje. Wij hebben er een hekel aan om af te wijken van onze routine, zelfs als de liefde om de hoek komt kijken,’ zegt gynaecoloog en hardloopster Julia Levitt. ‘Vanuit fysiologisch standpunt is er echter geen enkele reden om geen seks te hebben op de avond voor een belangrijke wedstrijd.’

Een literatuurstudie naar seks voor de wedstrijd in het Clinical Journal of Sport Medicine toonde geen oorzaken voor slechtere hardloopprestaties. Daarbij moet wel worden aangetekend dat het gemiddelde echtpaar slechts 25-50 calorieën verbrandt tijdens de seks, net zoveel als twee trappen oplopen. Dat slaat geen dramatisch gat in je glycogeenreserves. Als de seks echter uitloopt in een marathonsessie, wat ten koste gaat van je nachtrust, dan kan dit je energieniveau nadelig beïnvloeden. ‘Houd het bij kort en teder. Maak er geen uitputtingsslag van, vlak voor een langdurige inspanning,’ adviseert Levitt.Een korte, tedere vrijsessie kan ook voorkomen dat je de volgende dag last hebt van pijntjes en irritaties, zegt ze. Heftige seks kan de baarmoederhals licht beschadigen. Zeker als de wand van je baarmoeder dun is, kan dit leiden tot irritaties en spontane bloedingen, bij sommige vrouwen ook tijdens lange duurlopen. Op water gebaseerde glijmiddelen kunnen wrijvingsirritaties tegengaan.

2
Hoe kun je schuurplekken voorkomen?


Het schaven van huid op huid of op vochtige kleding kan leiden tot een pijnlijke uitslag die verergerd wordt door vocht en zout. De binnenkant van je armen, dijen, behalijn (vrouwen) en tepels (mannen) zijn kwetsbare plekken. Draag daarom naadloze, vochtafvoerende kleding. Te grote T-shirts krijgen plooien die kunnen leiden tot irritaties; een te strakke beha kan in je huid snijden. Smeer vaseline of een andere crème of plak pleisters op de kwetsbare plekken voordat je gaat hardlopen. En gebruik een vochtinbrengende bodylotion na het douchen. Een droge huid is gevoeliger voor wrijvingsuitslag.

3
Is incontinentie normaal?


Bij vrouwelijke hardlopers komt Incontinentie vaak voor, vooral als ze nog niet zo lang geleden bevallen zijn. Als de spiertjes die je bekken ondersteunen zwakker worden, kan een hoestje al genoeg zijn, aldus sportgynaecoloog Patty Kulpa. ‘Kegeloefeningen helpen de bekkenbodemspieren te versterken en kunnen in de meeste gevallen incontinentie tegengaan,’ zegt ze. Deze spieren kun je voelen als je halverwege het plassen stopt. Om ze te trainen moet je ze ’s ochtends voordat je uit bed stapt tien seconden lang aanspannen. Neem tien seconden rust en span ze opnieuw tien seconden aan. Herhaal dit een paar keer door de dag heen. Als je er echt last van hebt, kun je ook overwegen om te gaan hardlopen met een speciale sporttampon / incontinentie tampon in. Dat kan ook lekkage voorkomen en helpt je spierspanning te behouden.

4
Krijgt je seksleven een boost van hardlopen?


Zowel hardlopers als deskundigen beweren dat hardlopen je uithoudingsvermogen verbetert, en dat geldt niet alleen voor wedstrijdlopen. Veel hardlopers melden dat door de trainingsarbeid ook hun libido is vergroot. ‘Sporten is een krachtig afrodisiacum, zowel voor mannen als vrouwen,’ zegt Tina Penhollow, docent gezondheidspromotie aan de Florida Atlantic University.

Wat is de verklaring voor deze prettige bijwerking? Om te beginnen: zelfvertrouwen. ‘Als je trots bent op jezelf, heeft dit meestal een positief effect op je libido,’ verklaart Levitt. Hardlopen geeft je zelfvertrouwen een boost en onderzoek wijst uit dat mensen die sporten een positiever gevoel over hun lichaam hebben en zich aantrekkelijker en zelfverzekerder in bed voelen.

‘Sportende mensen zitten beter in hun vel,’ zegt sekstherapeut Ian Kerner. ‘Daardoor voelen zij zich vrijer en minder geremd tijdens de seks.’Lichaamsbeweging maakt veel vrouwen ook gevoeliger voor aanrakingen, terwijl mannen aangeven betere orgasmes en seksuele bevrediging te hebben. En natuurlijk zorgt een groot uithoudingsvermogen ook voor langduriger bedprestaties.

5
Is een marathon tijdens de menstruatie een goed idee?


Wij vroegen het drie artsen en geen van drieën zagen ze er een probleem in. Vrouwen liepen immers al hard terwijl ze ongesteld waren, lang voordat er tampons te koop waren. Een beetje bloed is misschien geen prettige aanblik voor je mede-hardlopers, maar die zijn wel wat gewend. Niemand haalt volkomen fris de eindstreep van een marathon. ‘Veel hardlopers verliezen tijdens wedstrijden de controle over hun darmen en blaas en zijn bekend met dit soort ongemakken,’ zegt Holly Benjamin, directeur sportgeneeskunde aan de universiteit van Chicago.

Het belangrijkste nadeel zal elke hardloper, man of vrouw, bekend in de oren klinken. ‘Het menstruatiebloed leidt tot extra vocht in je short of hardlooptights, dit kan tijdens het hardlopen schaafplekken veroorzaken,’ zegt Elizabeth Stevenson-Gargiulo, die blogt op runningthroughpregnancy.com. ‘Zoals elke marathonloper weet, kunnen schaafplekken je wedstrijd verpesten.’

6
Waarom je zweet als een otter


Hyperhidrose, oftewel overmatig zweten, komt voor als de afkoelende functies van het lichaam niet goed werken,’ legt William Roberts, medisch-directeur van de Twin Cities Marathon in Minnesota uit. En dit is niet alleen ’s zomers een probleem. ‘Als je onder winterse omstandigheden droog kunt blijven, heb je minder last van de kou,’ zegt Roberts. Overmatige zweters doen er goed aan om met de huisarts te overleggen of een op aluminiumzouten gebaseerde deodorant of crème wellicht een goed idee is. Als overmatige zweter ben je ook kwetsbaarder voor blaren; Roberts adviseert om daar ook deodorant op te spuiten. Tot slot een waarschuwing: te weinig zweten tijdens zware inspanningen kan leiden tot oververhitting of een hieraan gerelateerde aandoening.

7
Wat is de oorzaak van zwarte teennagels?

Meestal is het een blauwe plek of een bloeding onder de nagel, veroorzaakt door de constante wrijving tussen je schoen en je nagel of het schuiven van je nagel tegen de neus van je schoen. Over het algemeen is het niet pijnlijk en gaat het vanzelf over als je trainingsintensiteit afneemt. Een gaatje boren in de nagel om het bloed te laten weglopen, is geen goed idee.

Een andere oorzaak van een donkere teennagel kan een schimmelinfectie zijn. Hierdoor wordt je nagel dikker en donkerder van kleur. Een schimmelinfectie kan worden bestreden met medicijnen, die overigens best zwaar zijn en vaak niet zomaar worden voorgeschreven door de huisarts.

8
Waarom je sportkleding zo stinkt


Volgens onderzoek in Applied and Environmental Microbiology geurt synthetische kleding erger dan katoenen kleding. Belgische onderzoekers lieten 26 proefpersonen een uur lang spinnen op een stationaire fiets. Hun gedragen T-shirts werden gedurende 28 uur bewaard in hermetisch afgesloten zakken. Vervolgens analyseerden de onderzoekers welke bacteriën er aanwezig waren en een ‘geurpanel’ bracht de relatieve stank van elk shirt in kaart. ‘De polyester shirts stonken aanmerkelijk sterker dan de katoenen shirts,’ luidde het oordeel van het panel. Het verschil werd grotendeels bepaald door een groep bacteriën, de zogenoemde micrococci. ‘Die staan bekend om hun enzymatische kwaliteiten om lange-keten-vetzuren, hormonen en aminozuren om te zetten in kleinere, vluchtige stofjes die meestal een vieze geur verspreiden,’ zegt onderzoeker Chris Callewaert. In de 28 uur in de afgesloten zakken waren de micrococci beter in staat om te groeien op de synthetische shirts dan op de katoenen exemplaren.

Vers uitgescheiden zweet heeft nauwelijks geur; pas als micrococci en andere bacteriën aan het werk gaan om de lange-keten-vetzuren in het zweet af te breken, komt de stank vrij.

In het onwaarschijnlijke geval dat jij je shirt niet na elke training in de was gooit, kun je hem het beste toch even onder de kraan houden om het zweet eruit te spoelen. Zo voorkom je dat bacteriën hun smerige geur verspreiden. Katoen wordt niet aangeraden vanwege de gebrekkige vochtafvoer van de stof.

9
Blaren aan je voeten doorprikken, of niet?


‘Dit is waarschijnlijk de nummer-1 hardlopersblessure,’ zegt podoloog en meervoudig marathonloper Paul Langer. Deze vloeistofhoudende blaasjes worden veroorzaakt door wrijving, vochtophoping (zweetvoeten of natte ondergrond) of schoenen die te klein, te groot of te strak gestrikt zijn. ‘Blaren die kleiner zijn dan een halve centimeter in doorsnee kun je negeren, want die zijn meestal niet pijnlijk,’ zegt dermatoloog Gregory Papadeas. Maar grotere blaren mag je gerust doorprikken, vooral als ze pijn doen. Prik met een steriele naald in de zijkant van de blaar en duw het vocht eruit. Verwijder het velletje niet; smeer er wat anti-infectiezalf op en doe er zo nodig een verbandje omheen.

10
Wat te doen bij bloed in je plas?


‘Als je langdurig hardloopt, kunnen de cellen in je nieren wat gaan lekken en bloeden,’ verklaart Lewis Maharam, medisch-directeur bij de New York Road Runners, de organisatie achter de New York Marathon. ‘De blaas kan tijdens het hardlopen ook licht te lijden hebben.’ Er wordt echter geen schade aangericht waar je je druk over hoeft te maken, tenzij je twee dagen na een wedstrijd nog steeds donkere urine hebt. Dan is het raadzaam om de dokter te raadplegen.

11
Hoe kom ik van mijn voetschimmel af?


Deze schimmelinfectie resulteert in een droge, schilferige, rode huid tussen de tenen en dat geeft een jeukend of branderig gevoel. Het ziet er echter vaak erger uit dan het is. De schimmel gedijt vooral in warme, vochtige plekken, zoals de binnenkant van je sokken. Draag dus lichte, vochtafvoerende sokken, liefst van synthetisch materiaal. Doe na je looptraining je schoenen en sokken meteen uit en trek droge sokken en schoenen aan voordat je opnieuw de deur uitgaat. Laat je zweterige sokken niet in je sporttas zitten, maar gooi ze meteen in de was. Ten slotte kun je anti-schimmelpoeder op je voeten strooien voordat je gaat lopen.

Behandel je voetschimmel minstens vier weken lang met een anti-schimmelcrème, zelfs als het halverwege al lijkt dat de symptomen weg zijn, om er zeker van te zijn dat de infectie echt weg is. Om van de jeuk af te komen, kun je je voeten 10 minuten in lauwwarm water met appelazijn weken (azijn heeft ook schimmelwerende kwaliteiten). Blijft de voetschimmel hardnekkig, ga dan langs een dermatoloog. Die kan je zwaardere medicatie voorschrijven.

12
Krimpende borsten door hardlopen?


Borsten bestaan voor een groot deel uit vetweefsel, zegt Michelle Norris, senior-onderzoeker op de afdeling sportwetenschappen aan de universiteit van Portsmouth. ‘Dus als iemand traint en gezond eet, en dus lichaamsvet verbrandt, is het niet zo’n gekke aanname dat je borsten ook een maatje kleiner worden. De afbraak van lichaamsvet is echter evenredig verdeeld over het hele lichaam, dus je zult het niet direct op een specifieke plek kunnen waarnemen.’

13
Waarom je naar de WC moet tijdens het lopen


Het constante schudden van het lichaam door het hardlopen kan de darmen irriteren. En als al het bloed dat nodig is voor de spijsvertering, in plaats daarvan naar de benen wordt omgeleid om ervoor te zorgen dat je in een redelijk tempo en in een rechte lijn blijft lopen, kan dat resulteren in buikkrampen. Gastro-enteroloog David Bjorkman is een veteraan met ruim zestig marathons op zijn naam. Hij adviseert om ruim twee uur voor het hardlopen te eten. Cafeïne kan de spijsvertering bespoedigen en kunstmatige zoetstoffen die vaak gevonden worden in energierepen, kunnen maag- en darmproblemen veroorzaken. Hoewel het geen goed idee is om een volkorenmuffin te eten voor een wedstrijd, raadt Bjorkman aan om meer vezels in je dagelijkse dieet te verwerken (tot zo’n 20 gram per dag).

‘Vezels bevorderen een regelmatige stofwisseling,’ zegt hij. ‘Je kunt er je spijsvertering als een horloge mee afstellen, zodat je op een handig tijdstip voor de wedstrijd naar de wc moet.’ Als niets werkt, kun je altijd nog overwegen om vrij verkrijgbare diarreeremmers te slikken voordat je gaat hardlopen.

14
Waarom last van winderigheid tijdens het lopen?


Winderigheid door het hardlopen heeft meerdere oorzaken, zegt Niket Sonpal, klinisch assistent-professor aan het Touro College of Osteopathic Medicine in New York. De eerste is je verhoogde ademhaling. ‘Extra lucht belandt in je spijsverteringskanaal en kan er maar op een manier uit; via de achterkant,’ legt hij uit.

De tweede oorzaak is dat ‘door aerobische inspanningen voedsel sneller wordt verteerd, waardoor gassen sneller worden uitgestoten.’ Hoewel je ongelukkige ontsnappingen nooit helemaal kunt voorkomen, zijn er een paar maatregelen waarmee je ze in ieder geval kunt afremmen. ‘Vermijd voor het hardlopen gasproducerend voedsel als tarwe, maïs, linzen en aardappelen en vooral groenten als broccoli, bloemkool en andere koolsoorten,’ zegt Sonpal. Koolzuurhoudend water kun je ook het beste vermijden. Focus tijdens het hardlopen op je ademhaling: adem in door je neus en adem uit door je mond. ‘Op deze manier slik je minder lucht in, die er daarna weer uit moet.’

En bedenk ten slotte dat winden een deel van het leven zijn waar je je het beste bij kunt neerleggen, of dat nu op de baan is, op de loopband of in de yogastudio. ‘Winden proberen binnen te houden kan leiden tot een opgeblazen gevoel en kramp,’ zegt Sonpal. ‘Volg de wijze woorden van de liefdevolle Shrek: Beter erbuiten dan erin!’

15
Waarom hardlopen pijnlijk kan zijn aan de borsten?


1. Het lichaam is niet borstvriendelijk.
‘En dat terwijl ze behoorlijk zwaar kunnen zijn,’ zegt Andrea Cheville, onderzoeker sportgeneeskunde aan de Amerikaanse Mayo Clinic. ‘Er is maar weinig dat ze stabiel en op hun plaats houdt. Ze hebben nauwelijks ondersteuning, maar wel pijnreceptoren. Hierdoor kunnen ze behoorlijk pijnlijk zijn.
2. Ze zijn nogal beweeglijk.
Michelle Norris bestudeert de beweging van borsten en test verschillende borstondersteuningsproducten in een laboratorium aan de universiteit van Portsmouth. Hiervoor laten zij en haar collega’s vrouwelijke proefpersonen topless hardlopen op een loopband, en vervolgens in beha’s met een lage of een hoge ondersteuningsfactor. Ze gebruiken 3D-bewegingscamera’s om de beweging van de borsten nauwgezet vast te leggen. Borsten bewegen in een 8-vormig patroon, dus niet alleen naar boven en naar beneden, zoals veel hardlopers denken, maar ook naar buiten en naar binnen en naar voren en naar achteren. ‘De borst bestaat voor een groot deel uit vetweefsel, het is geen spier,’ verklaart Norris. Het is geen stevige structuur en beweegt de kanten op die wij ook bewegen.’ Daarom moet je zorgen voor extra ondersteuning (8 SPORTBH'S).

NAAR BOVEN 

  3: 33 MUST WATCH DOCUMENTARIES FOR TRAIL RUNNERS

Zie hier

NAAR BOVEN

  4: OP CORRECTE WIJZE PLANKEN
Bron:Bram Strik

Of: https://www.instagram.com/p/CEpJJ4ZnOx4/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

 

NAAR BOVEN 

5: FOTO-REPORTAGES VAN DIVERSE EVENEMENTEN
Blixembosch - Kampina - Blixembosch, 63km, 9/9/20

Gronsveld Trail 13/9/20


Overige foto'sOverige foto's
Halve en Kwart van Cranendonck 2020, 20 sept Halve en Kwart van Cranendonck 2020, 20 sept


Overige foto's


Overige foto's


La Chouffe Trail 2020, 26 sept

Zwijnentrail Blixemsnel 2020, 27 sept


Overige foto's


Overige foto's

NAAR BOVEN

 

  6: runninG-PUBLICATIES

mrt 2020
of https://issuu.com/veedlosedaz/docs/runne_rq34t

Trail Runner juli/augustus 2020: https://issuu.com/trail-runner/docs/141-fp

Trail Magazin augustus 2020: https://issuu.com/bloodlet/docs/trail5_2020safe1

Trail zomer 2020: https://issuu.com/trailmagazine/docs/trail_36_sampler

 

NAAR BOVEN 

  7: CLUBKAMPIOENSCHAP(SAVONd) + tussenstand

Nieuws over het Clubkampioenschap en de Clubkampioenschapsavond van komende 12 oktober, zoals ook per mail al aangekondigd:

• In het recente trainersoverleg is besloten om de strijd om het clubkampioenschap met een jaar te verlengen. De behaalde resultaten in dit clubjaar blijven gewoon staan en volgend jaar oktober 2021, daags na de Marathon van Eindhoven, maken we de balans op. Te veel lopers hebben niet aan minimaal één van de geselecteerde halve marathons kunnen deelnemen, omdat die plotsklaps als gevolg van Corona werden geannuleerd. En zeker ook aan de nu eveneens geannuleerde Marathon van Eindhoven doen jaarlijks velen van jullie mee om de 21km-prestatie neer te zetten. Met deze verlenging vinden we dat het wèl een echte concurrentiestrijd om de podiumplaatsen zal zijn. Dat doet natuurlijk niks af aan de geweldige prestaties die tot en met september 2020 zijn geleverd.

• Door Corona zal ook de altijd feestelijke en goedbezochte Clubkampioenschapsavond er dit jaar anders uit zien: geen feest in het Wijkcentrum, maar wel een toespraak waarin enkele leden in het zonnetje worden gezet voor hun hulp en anderen voor hun 12½-jarig lidmaatschap. En de trainers uiteraard voor hun wekelijkse, belangeloze inzet voor de club. De toespraak zal buiten op de Ouverture plaats vinden, op maandagavond 12 oktober. En om te zorgen dat we niet langdurig te dicht bij elkaar staan, vindt de toespraak per trainingsgroep plaats. Jammer dat het niet feestelijker en met z’n allen tezamen kan, maar het is niet anders. Zodra het weer wel kan, houden we wel weer een echt clubfeestje.
In deze volgorde is er per groep 15 minuten tijd hiervoor. Hou dan svp die 1,5m onderlinge afstand aan! En kom pas het plein op als de voorgaande groep vertrekt.
21:00u Groep 3
21:15u Groep 4 + 2
21:30u Groep 5
21:45u Groep 6 + 7

Tussenstand Clubkampioenschap

Op basis van de tussenstand per eind november met als recentste wedstrijd de Halve van Cranendonck zijn Deborah van Os (weer) en Bart van Loon de snelsten van de club op de geselecteerde halve marathon-wedstrijden. Zoals gezegd verlengen we de periode met een jaar tot medio oktober 2021 en blijven de gelopen tijden gewoon staan.NAAR BOVEN 

 

Zowel met Rønnør (van Kari en André, voorheen Run2Day) aan de Geldropseweg 19 dat al jaren onze clubkleding prima verzorgt, als met Runnersworld aan de Willemstraat hebben we een goede relatie. Beide zaken bieden je een uitgebreide voetanalyse om een zo goed mogelijk advies te geven welk type schoen het best bij je past. Daarnaast krijg je als lid van Loopgroep Blixemsnel (vermeld dat vooral!) bij beide 10% cash-korting. Bij Rønnør kun je als alternatief ook 15% korting krijgen, gereserveerd voor je volgende aankoop. Rønnør sponsort bovendien prijsjes en materialen voor ons evenement Marathonestafette Blixemsnel in het laatste weekend van de basisschoolvakantie en levert onze clubkleding.

Bij Runnersworld krijgen we bij aankoop van schoenen bovendien een paar loopsokken gratis bij en wordt € 5,00 geschonken aan de clubkas (hiervan bekostigen we een deel van de jaarlijkse terrasborrel).

NAAR BOVEN

 

FOTO'S: Mocht je foto's hebben die je via de website wilt delen, stuur ze me toe. Of stuur de link aan mij om te publiceren. Als je liever niet zichtbaar bent op een gepubliceerde foto, laat het weten,
zodat ik dat kan aanpassen.

Hebben jullie suggesties voor deze nieuwsbrief, laat het me weten via  vincent@blixemsnel.nl.   

NAAR BOVEN

 

 
 
google click fraud lawsuit